בן
פנינה וזאב
נולד ב:
אפק
בתאריך: י״ז באלול ה׳תש״ו
13/09/1946
מקום מגוריו: אפק
שרת ב:
גדוד 871
כקלע
נפל ב:
כ"ג בתשרי תשל"ד
19/10/1973
הניח אחריו: הורים ושתי אחיות
אבינועם נולד במשמר הים בי״ז באלול ה׳תש״ו - ה-13 בספטמבר 1946. זה היה בשנות המאבק של הישוב היהודי נגד השלטון הבריטי. בהיותו בן שנה וחצי בערך הועברה קבוצה ראשונה של ילדי משמר הים ובתוכה אבינועם לנקודת ההתישבות הקבועה שלנו, לימים אפק.
כשמלאו לאבינועם שנתיים גויס זאב האב לצבא ההגנה לישראל והיה שותף למלחמה על שחרור הגליל המערבי.
בגיל 2-3 נתגלתה אצל אבינועם מחלת הקצרת וגרמה לו הרבה סבל ונתוק הכרחי מחברת הילדים. במשך שנים היה אנוס לישון בחדר ההורים ובתקופת הקיץ החל מגיל 6 להרחיק ולצאת מהבית למקומות רחוקים להחלפת האויר. וכך הגיע עם אמו למנרה, לפלמח-צובה, לרמת רחל ולגדרה.
בגן בלט אבינועם בקולו הערב, באהבתו לשיר ובכשרונו לציור (לימים - אחרי הצבא היה חבר במקהלת בית רוטשילד בהדרכת אפי נצר).
בנדודיו גילה סקרנות רבה בנופים המשתנים.
בבית הספר היה תלמיד טוב, אהב את הלימודים והיה שותף מלא בכל הפעילויות החברתיות - טיולים, מחנות ומשימות.
בכיתה י' כשהגיע הזמן לבחור ענף לעבודה קבועה, בחר אבינועם לעצמו במדגה למרות הקשיים הפיזיים הכרוכים בעבודה בענף זה.
עם הגיוס לצבא דרש ללכת ליחידה קרבית. בלשכת הגיוס העלים את מצב בריאותו, ביקש ללכת לסיירת גולני. אך הצבא באותה תקופה החליט להעלות את רמת חיל התותחנים - ואבינועם יחד עם בני משקים אחרים נשלח לחיל זה. בצבא השתתף בקורס מ"כים וקצינים.
בסוף קורס הקצינים - חודש לפני סיומו - פרצה מלחמת ששת הימים. חברי הקורס קבלו את אות הקצונה וגוייסו למלחמה. אבינועם נלחם באוגדה של אברהם יפה והגיע עם האוגדה עד גדות התעלה. אחרי מלחמת ששת הימים השלים את קורס הקצינים וממנו יצא לשרות בתעלה. רוב הזמן שרת במזח בתפקיד קת"ק (קצין תצפית קדמי).
עם סיום השרות בנובמבר 1968 - חזר לאפק לעבודה בברכות ויחד עם זה התכונן לבחינות הבגרות בבית הספר האיזורי למבוגרים ביגור. כעבור שנה סיים את כל הבחינות ויצא לעזרה למשק אייל.
ב-1970 חזר לאפק. קרוב ל-9 חודשים מילא את התפקיד של סדרן עבודה. עם סיום התפקיד יצא לטיול לארצות הברית. בארצות הברית עבד במשך חודשיים בעבודה קשה בניו-יורק ומהכסף שחסך מימן לעצמו טיול במרחבי ארצות הברית, קנדה ולאחר מכן בדרך חזרה בכמה מארצות אירופה.
הטיול השפיע עליו שפע של חוויות ורשמים והעלה את אמונתו בעצמו ובכוחותיו להתמודד עם אתגרים. אחרי כמה חודשים החליט לקחת חופש מהמשק ולצאת ללימודים. כדי לממן את לימודיו עבד קשה מספר חודשים בסביבות תל-אביב. הוא נרשם באוניברסיטה העברית בירושלים לחוג למזרחנות, עבר את הבחינות בהצלחה; אושרה לו מילגת לימודים ושיכון במעונות הסטודנטים.
ב-4 לנובמבר 1973 עמד להתחיל בלמודיו.
במלחמת יום כיפור שירת סרן אבינועם שרון בגדוד 871, גדוד תומת"ים 155 מ"מ מדגם 50-M. הגדוד שאות הזיהוי שלו במלחמה היה "פורקן" השתייך לא.א 212 של אוגדה 49 ובסיסו היה במחנה פילון. אבינועם שימש כקלע סוללה 'ב' בגדוד. ב-19.10.73 היה הגדוד פרוס בעמדות מצפון מזרח לצומת הצירים "יאיר-אמריקה", מס' ק"מ דרומית מערבית לתל-שמס.
בשעות לפני הצהרים תוך כדי ירי בסיוע לכוחותינו, נחתו בעמדה מספר מטחים של אש סורית. אחד הפגזים התפוצץ בצמוד לזח"לם המפי"ק של הסוללה ומרסיסיו נהרג אבינועם במקום.
זכרון אישי
השאירו זכרון אישי לשרון אבינועם ז”ל